woensdag 24 november 2010

Studenten porren scholieren aan


De KHLeuven is een project gestart om kansarme leerlingen in hun laatste jaar te helpen en om door te stromen naar het hoger onderwijs.
Zo gaan studenten van het 3de jaar leerlingen van het Miniemeninstituut Leuven en KA Redingenhof Leuven helpen bij hun geïntegreerde proef(GIP), om zo hun achterstand weg te werken. Ze zijn er dus niet alleen om te helpen, maar ook als rolmodel.

Sue Huygens, een studente aan de KHL, is heel enthousiast. Sue vindt het tof dat ze de leerlingen kan helpen, en dat ze een vertrouwensband kan creëren.  Door de wekelijkse extra begeleiding hopen ze op betere eindwerken, waardoor er meerdere leerlingen gaan verderstuderen. Ze weten nu nog niet of het project daadwerkelijk werkt, maar ze hebben er een goed oog op. De bedoeling is om het project nog uit te breiden naar andere scholen.

(bron: Het Nieuwsblad)

dinsdag 9 november 2010

Wereldoorlog I


Citaat:
"Het schieten heeft eindelijk opgehouden. Ik draai me naar de trechter en wenk de anderen. Ze klauteren eruit en trekken hun maskers af. We pakken de gewonde beet, één steunt zijn gespalkte arm. Zo strompelen we haastig weg."
(p.46 uit 'Im Westen nichts Neues'- Erich Maria Remarque)


zondag 7 november 2010

Het Huwelijk - Willem Elsschot

Zo gingen jaren heen. De kindren werden groot
en zagen dat de
man die zij hun vader heetten,
bewegingsloos en
zwijgend bij het vuur gezeten,
een godvergeten en vervaarlijke aanblik bood.