vrijdag 29 oktober 2010

Natascha Kampusch of Sabine Dardenne?


Dit boek gaat over een Oostenrijks meisje die 8 jaar lang ontvoerd is geweest door Wolfgang Priklopil. Ze is ontsnapt op 23 augustus 2006. Door dit boek te schrijven, heeft ze toch al een deel kunnen verwerken.







Sabine Dardenne - Ik was twaalf en ik fietste naar school.
Sabine Dardenne is een Waals meisje die op twaalfjarige leeftijd, toen zij op weg was naar school werd ontvoerd door de Belgische crimineel Marc Dutroux . Sabine  overleefde de gevangenschap van 80 dagen. Na haar bevrijding werden vier andere slachtoffers, dood teruggevonden.




Dit zijn twee boeken waarvan ik al enkele reportages heb gezien, en het lijkt mij wel eens tof heel hun verhaal nog eens te kunnen lezen. Iedereen heeft al van deze meisjes gehoord, maar ik zou graag het verhaal willen volgen door hun ogen.

donderdag 28 oktober 2010

Op een Nederlandse jongerenzender BNN wordt er elk jaar op zoek gegaan naar de vreemdse namen van hun land. Dit jaar is de naam 'Con Domen' verkozen tot 'Dé schaamnaam 2010'. De volledige lijst met bizarre namen vind je hier.

dinsdag 26 oktober 2010

Octopus Paultje overleden.

Octopus Paul voorspelde dat Spanje de WK-finale zou winnen, en kreeg gelijk

Deze zomer heb ik het wereldkampioenschap voetbal gevolgd. Tijdens de halve finale en de grote finale was ik op vakantie in het Spaanse Cullera. De ambiance die er was toen Spanje won, zal ik nooit vergeten. Vuurwerk, muziek, iedereen op straat,.. Iedereen die het WK een beetje gevolgd heeft, weet dat Paul de octopus was, die de uitslagen voorspelde. Telkens opnieuw had hij het bij het rechte eind. Toen ik dit artikel in de krant las, dacht ik terug aan mijn vakantie in Spanje.

woensdag 6 oktober 2010

WELKOM

Hallo iedereen!
Dit is mijn eerste berichtje op mijn nieuwe blog, deze heb ik aangemaakt voor het vak Nederlands.
Ik hoop dat je er plezier aan hebt.